Hoćete li, možete li, umijete li Vi to?

Hoćete li, možete li, umijete li Vi to?

 

Draga Vlado Republike Hrvatske,

Hoćete li već jednom doputovati iz Vašeg paralelnog svemira, vratiti se u ovu jadnu zemlju siromaštva očaja i tuge, vidjeti, doživjeti, osjetiti kako žive Vaši sugrađani

Hoćete li već jednom zaustaviti deložacije građana potonulih u dužničko ropstvo, zbog gubitka poslova, pohlepe banaka, propasti poduzeća?Hoćete li im već jednom omogućiti da reprogramiraju svoje dugove, da otplate svoje kuće i stanove, kako ne bi završili na ulici?

Hoćete li već jednom otvoriti skloništa za beskućnike, kako se ne bi smrzavali i umirali po ulicama?

Hoćete li već jednom povećati mirovine,kako bi umirovljenici dostojno živjeli, a ne kopali po kantama smeća za pet ambalažom, čijom prodajom smanjuju mogućnost skapavanja od gladi, kada plate režije od svojih bijednih mirovina?

Hoćete li već jednom dopbro opremiti bolnice, a ne žicati donacije od građana za svaku sitnicu i još uzimati PDV na telefonske pozive.

Rado bismo dionrali za bolesnu djecu i sugrađane, kada bismo imali od čega, kada i sami ne bismo bili na rubu gladi i opstanka.

Hoćete li već jednom, umjesto da građanima smanjujete minuse od kojih smo preživjeli, opaliti veće poreze bankama, i prestati derati građane?

Hoćeteli, možete li, umijete li Vi to?

Hoćete li već jednom procesiurati i osuditi sve lopine, koji su nas doveli do bankrota i opljačkali do kože, oduzeti im novac i imovinu, time platiti dugove, te prestati osiromašivati građane u krajnjoj bijedi novim porezima?

Hoćete li već jednom smijeniti lijene i nesposobne dužnosnike poput DO Bajića i korumpiranih sudaca od Ustavnog suda pa dalje, koji nisu odradili sve procese svim lopinama? Nije me briga što ima puno procesa ima i puno službenika, procjenjuje se i di 20 000 više od potreba, pa neka oni odrade zaostatke.

Hoćete li, možete li, umijete li Vi to?

 Hoćete li se već jednom spustiti sa svojih olimpijskih visina u realnost gladnih, očajnih, obespravljenih, nezaposlenih, potonulih u bijedu građana?

Hoćete li već jednom razunjeti da smo mi građani poslodavci, koji su Vas zaposlili na određeno vrijeme?

Hoćete li već jednom razumjeti da ste zašpsleni da služite građanima, a ne da vladate, da je služiti građanima čast, a ne privilegija?

 Hoćete li, možete li, umijete li Vi to?

Hoćete li već jednom razumjet da su poljoprivreda, industrija i turizam, temelji opstanka, a ne uvoz i samo trgovina, našto Vas sile lobiji koji su kupili Vaše prethodnike, a možda i Vas?

Hoćete li već jednom naplatiti poreze Todoriću i Agrokoru, te mu pokazati da nije iznad zakona, kao ni ostali građani?

 Hoćete li, možete li, umijete li Vi to?

 Hoćete li već jednom sići sa svojih visina, zamisliti se u koži građana, pokrenuti promjene i ubrzati ih, kako bismo i mi građani osjetili barem za mikron bolji život, a ne samo mrvice sa Vaših prebogatih stolova?

Hoćete li već jednom nešto učiniti za nas 374 000  nezaposlenih, prestati kao kopci kružiti i tražiti rad na crno, a što mislite kako preživljavamo, kako hranimo i školujemo djecu, ako ne radom na crno?

 Hoćete li već jednom išta razumjeti?

 Hoćete li se već jednom pokrenuti, učiniti sve što možete, jer alternativa je tragična i strašna, ne možemo niti zamisliti mogućnost da dođe na vlast ono jato lešinara, oni razaretelji koji su nas uništavali i opljačkali do kože?

Hoćete li možete li, umijete li Vi to?

Hoćete li se, zaboga, verć jednom pokrenuti, strpljenje nam je pri kraju, zar ništa niste naučili iz šetačkih prosvjeda protiv Kosorice?

Hoćete li se već jednom pokrenuti, strpljenje nam je pri kraju?

 Jer:

Kao Sizif, guramo svoj kamen vrhu brijega,

Ne nalazeći rješenja.

Bože, sve si nam dao.

Sve. Osim

Strpljenja.

 

 Pozdrav

Mirtaflora

 

Advertisements

About Mirtaflora

Rođena 14.03.1961. u Rijeci.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s