Povratak u Budućnost

 

 

Većina novina izvještavala nas je protekle mjesece o obilježavanju i reakcijama na dane iz dalje prošlost, bavili su se detaljnim analizama izbora  u HDZu,te tko je što o kome izjavio, koliko su sati brojali glasove, koja je bila poruka govora novoizabranoga predsjednika itd.

 Pomalo zasićena svime što spada u dalju ili bližu povijest, rado sam vidjela jedino karikature o KaraMarku i njegovih neznam koliko razbojnika, čekajući da se jednom završi suđenje toj vrloj stranci, pa da više ne moram pratiti beskrajnu trakavicu zvanu Yaca & KaraMrakus od KRADEZEa.

Pored toliko naslova vezanih za popularni dvojac, pomalo nezapaženo prolazile su vijesti o potezima nove Vlade, sve vijesti o svim događajim pale su u sjenu, dok se nije dogodila DM i afera oko loše postavljenih pitanja.

 Do održavanja Državne mature bavili smo se prošlošću, a onda su nas maturanti podsjetili u kojem vremenu živimo, te što nam je valjda važnije, prošlost ili budućnost.

Zapitala sam se što se to s nama, kao društvom događa, kada se uspijemo svake godine dobro podijeliti oko događaja iz WW2.

Jesmo li zbilja toliko podložni manipulacijama da nas razni mediji u službi kapitala i politike uspiju izbaciti iz realnosti i navesti da zaboravimo brojne i važne  probleme svakodnevice i padnemo u „trans“ tumačenja povijesti, zauzimanja suprotnih strana i slično što je dokaz uspjeha dugogodišnjeg projekta zaglupljivanja i dijeljenja građana, kako bi naši izabrani ZAPOSLENICI tj. Političari mogli nesmetano raditi što hoće.

 Žalosno je da živimo u ovom teškom vremenu, a tako malo činimo da ga promijenimo.

Naš se utjecaj sveo na to da svake  četiri godine odlučujemo koga ZAPOSLITI na ključnim položajima VLASTI  i to je sve.

Svaka Vlada dosada  ponašala se kao da je „bogomdana“ za vladanje, a ne služenje narodu.

MI GRAĐANI smo to mirno trpjeli, ponekad je netko prosvjedovao, neka grupa radnika, a mi smo preko toga mirno prelazili, kao da se nama nešto slično nikada neće dogoditi.

Nismo se solidarizirali sa našim SUGRAĐANIMA, jer kao nije nas se ticalo, nije nas bilo briga, imali smo važnija posla itd.

 Koliko smo puta dosada potaknuti vijestima o prosvjedima izašli i sami na ulice?

Svatko može govoriti u svoje ime i zapitati se isto.

Jesmo li zaista postali tako ravnodušni, tako nezainteresirani za druge, tako hladni i otuđeni, pa nam je postalo normalno da se tamo neki bune, a nas nije briga, jer nas se to ne tiče.

Što će se dogoditi kada se te iste stvari dogode i nama, meni tebi, njemu, njoj?

Tko će se s nama solidarizirati?

Tko će nas podržati u nastojanjima da se izborimo za svoja prava?

Bojim se nitko, kao što nismo niti mi nikoga podržavali.

Zašto ovo pišem?

Mislim da smo postali društvo na rubu očaja i bijede, a postali hladni i bešćutni, netko manje, netko više ravnodušni, nije nas briga za ono što se događa danas ili što će se događati sutra; na što možemo svojim činom itekako utjecati.

Radije se bavimo prošlošću,

Koju svatko može mijenjati i koristiti u dnevno političke svrhe, kao što i čine.

 Nije mi namjera nikome popovati ili držati predavanja.

 No mislim, da nam je vrijeme svima da se vratimo iz prošlosti u sadašnjost i budućnost, da damo što više od sebe kako bismo današnje vrijeme mijenjali i time promjenama utjecali na budućnost.

Koliko ćemo u tome uspjeti ovisi o nama samima, a i o sluhu onih koje SMO ZAPOSLILI na određeno vrijeme da SLUŽE GRAĐANIMA.

Za sada je to „igra gluhog telefona“, jer NAŠI ZAPOSLENICI na vlasti ne žele čuti ili ne razumiju što hoće njihovi POSLODAVCI; MI GRAĐANI.

 To je lako rješiv problem, kada shvate da im pada rejting, kako ima sve više protivnika, a sve manje podržavatelja Vlade i vladajuće garniture.

Vrijeme prolazi, a lokalni izbori se bliže.

Hoće li dotada, a imaju dovoljno vremena srediti lažni popois birača, kako bismo znali koga smo birali, ili neće, ovisi o nama i našim zahtjevima.

 Budemo li mirno čekali, neće učiniti ništa.

Uvaljivat će nam isprike i spinove tipa „kako rade odgovoran posao, te se ne slažu da se njima skinu plaće“.

A tko ih pita za mišljenje???

To su zahtjevi POSLODAVACA GRAĐANA.

Na ZAPOSLENICIMA JE DAIH ISPUNE ili će BITI SMIJENJENI za 4 godine.

Kada se tako kao GRAĐANI budemo složno postavili, tada će se stvari početi mijenjati brše i efikasnije.

Neće prolaziti glupi prijedlozi, još maglovitije mjere, uravnilovke za lopove i normalne poduzetnike i porezne obveznike, te će se morati donositi zakoni za građane, a ne protiv njih.

Kada ćemo se tako postaviti, veliko je pitanje, možda kada se budemo znali oduprijeti manipulacijama, lažima i dijeljenju građana.

 Možda ćemo se tako postaviti kada nam voda dopre do grla, pa sutra ne budemo svi imali što za jesti, kao što sada nema veliki broj građana, nezaposlenih, siromšnih i umirovljenika, čija svakodnevica nije i naša, pa što da se njome opterećujemo.

 Možda će se promjene dogoditi kada shvatimo da smo važni mi GRAĐANI, a ne političari koje zapošljavamo da služe narodu i kojima bi to trebala biti čast, a ne izvor bogaćenja.

 Hoćemo li te promjene vidjeti za našega života ili ćemo to prepustiti našoj djeci da odrade umjesto nas, ovosi samo o nama.

Hoćemo li živjeti bolje i dostojnije ili nastaviti samo ovako životariti ovisi samo o nama, hoćemo li dignuti svoj glas ili na vrijeme, te natjerati naše ZAPOSLENIKE da rade u našu korist ili ćemo šutjeti, trpjeti i pustiti ih da rade što hoće?

Izbor je na nama, ovisi hoćemo li i što odabrati, te iskoristiti vrijeme koje nam je dano da se izborimo za bolji i dostojniji život svih građana.

 

 

 

 

 

Advertisements

About Mirtaflora

Rođena 14.03.1961. u Rijeci.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s