Zemlja čudesa

Zemlja čudesa

Nas stanovnike zemlje čudesa u posljednje vrijeme pogodilo je puno raznih i neugodnih događaja, počevši od snježne blokade cijele zemlje,uvođenja PDVa od 25% za koje bajni ministar financija SLinić tvrdi da neće povećati cijene i srušiti ionako nizak standard građana, razna rezanja sredstava po ministrastvima, otkrića serije kostura po ormarima i niza dugova u ministarstvima vlade bivše PMinistarke, predstavljanje proračuna i sve one druge vijesti iz nesvijesti moguće jedino u zemlji čudesa.
Pa smo se beskrajno sprdali na račun Keruma & sister koji su proglasili snježni neradni dan za sve osim Kerumove dućane. Poplavila nas je serija karikatura na račun ovog ridikuloznog dvojca, a masovno zajedno sa Splićanima potpisujemo peticiju za opoziv šerifa Keruma sa mjesta gradonačelnika.
No to nije sve. Nikako, ta gdje bi mi prošli sa tako malo loših vijesti i događaja.

Najprije smo sudjelovali u akciji protiv SOPAi PIPA zakona, pišući zajedno sa 13 milijuna ljudi senatorima, te je ostvaren najveći prosvjed ikada, pa se odustalo od zakona. Zasada.
Evo linka na pobjednički mail koji sam dobila za pismo senatoru iz Hrvatske:

https://mail.google.com/mail/?shva=1#inbox/134fc61fc9968126

Zatim Acta sporazum koji prijeti cenzurom voljenog nam slobodnog interneta.
Pa je i PRH dodao svom imageu tamnih mrlja podržavši ACTAu navodno radi autorskih prava, a ne videći da se iza toga krije cenzura i kontrola interneta i ugrožavanje slobode govora.
Pa smo ga izkritizirali po Facebooku, prosvjedovalo se po velikim gradovima protiv ACTAE i nosili transparente „Ivo; Tvoju glazbu ne bi skidali“.
Tako nam je omiljeni prezidente ispao blesav što je svakako bolje nego da je ispao iz vlaka.

Pa su nam Gazimir i Vesnica pokušali uvaliti kukavičje jaje zvano Ferenčak u NO JANAFa, no nakon brojnih kritika, ZM. PMinistar smijenio je osuđenog lopinu , a ovaj bajni dvojac mrtav hladan izjavio kako vjeruju u nevinost osuđenog Frenčaka.
A da podsjetim taj je bajni poduzetnik Ferenčak devedesetih radove na obnovi Podunavlja, naplatio zdravim i većinskim paketom dionica „Rijekakina“, moje bivše firme. Zatim je te dionice prodao Mladom Košutiću, unuku Tukija i vlasniku Kinematografa, te su nas onda ucjenjivali filmovima i dvoranama, te raznim smicalicama, mogućim nravno, jedino un zemlji čudesa.
Vijesti iz nesvijesti, delirium tremensa i narkomanskih halucinacija stižu nam iz stožera lešinarskog jata ili Haharsko Drapačkog Zdruga, gdje je sve u rasulu i kaosu, a šestoro kandidata natežu se oko oredsjedničke funkcije kao gladni vuci oko plijena.
Danas čitam u Globusu kako nam je Yaca, grofica od broševa i sađenja kamena temeljaca širom zemlje usamljena i tužna, te kako su se protiv nje pobunili upravo oni kojima je donijela najviše koristi.
Pa sirota stalno ponavlja „Zar i ti, sine Brute?“ Te kako je jadna i ima malo šanse za pobjedu ( koga je to, dovraga, briga), no to je ne sprečava da uletava novinarima u kadar, grebe se za medijsku pažnju i kao šefica najvećeg dijela oporbe trabunja gluposti i proziva vladajuće za iste stvari koje su sami još gore i okrutnije radili. A USKOK diže dvije optužnice protiv sirote dame od bjeloglavog supa, te horde razbojnika uz nju.
Evo, dođe mi da se rasplačem zbog te tužne sudbine te nekada bahate i raskokodakane, nasmiješene dame.
No tako je to, ako siješ vjetar požanješ oluju ili podsmijeh i okrutno sprdanje.

A ima i još gore. Svi ćemo podnijeti štednju, rezanje sredstava za razne resore, platiti veći PDV, kupovati sve po višim cijenama, siromašnije živjeti, ako je to uopće moguće, a samo će Crkva zadržati 300 milijuna i možda doboiti i više.
Tako pored toga što su se na muci građana obogatili tajkuni, mafiozi, lopine, krimosi i popovi,
Sada će ove tuste, pohlepne guske biti još bolje tovljene.
Naivno je misliti da će zbog toga podržavati vladu i KK, i dalje će ih prozivati sa oltara i spletati se sa najgorim ološem tipa banditić & co.

I što je sada nama građanima ove krasne zemlje čudesa preostalo, sada kada nas svakodnevno pogodi neko novo čudo ili šok, jer i čuda se događaju zar ne?
Što mi možemo učiniti kako bi podnijeli ove udare na standard, živce i mentalno zdravlje koje još uvećava „javna“ HTV kuća svojim shit&kičeraj programima za zaglupljivanje utučenog, apatičnog i depresivnog građanstva.

Možemo očajavati, ili se prepustiti apatiji i depresiji, možemo udariti brigu na veselje i zamisliti kako se ovo događa drugima, možemo se sprdati do besvijesti sa diletantima pripadnicima političkih elita koji nikas ko da skuže da smo mi poslodavci, a oni zaposlenici na određeno vrijeme.
Možemo izlaziti na prosvjede u svakom gradu osnovati Građansku akciju, kao ona u Zagrebu, možemo se ujediniti kao građani i borit iza dobrobit svih građana.
Karneval je, ovaj riječki, treći na svijetu, a karnevali su i širom zemlje čudesa, možemo se maskirati, pa se zabaviti kao u priči.
U stavrnosti su maske odavno pale, obrnute su vrijednosti naglavce, korumpirani političari i tajkuni i suci i policajci i građani; pa što gore tim više kotira na drštvenoj ljestvici, postaju celebovi i slave ih žuti mediji; bolesno i čudesno društvo, bez svijesti u nesvijesti koja vlada godinama u zemlji čudesa.

Vjerojatno će svatko od nas izabrati kako se nositi sa još nekoloko mršavih godina u kojima ćemo jedva spajati kraj s krajem i preživljavati od mizernih plaća, odričući se neprestano u ime neke nepoznate budućnosti, čekajući je kao ozebao Sunce i neznajući hoćemo li je upoće dočekati mi ili tek naša djeca.
I kada ju napokon dočekamo, mislim tui svijetliju budućnost, hoće li ona stići na vrijeme ili će, sorry, biti već prekasno.
No ja sam ipak skeptik optimist.
Bilo nam je loše i teško i prije, no preživjeli smo svatko najbolje zna kako je to uspio.
Sumnjam u dobre namjere i pozitivne poteze vladajućih, a sumnja nas pokreće kako bismo i sami djelovali, kako bismo sami pronašli način kako ostvariti bolji život, dok još možemo znamo i hoćemo, kako bismo živjeli dostojnije čovjeka, a ne kao dosada u vječnom strahu od gubika posla, ovrhe, bankrota, od bezobzirnosti onih koji vladaju umjesto da služe narodu.
Trgnimo se iz apatije, nitko nam neće pomoći, ne učinimo li to sami.
Udružimo se, ujedinimo dignimo svoj glas, izađimo na prosvjede, napišimo slobodno svoje mišljenje ili ga izrecimo, jer osim Hrvatske, dobili smo i slobodu govora, a od nje ne smijemo odustati.
Ujedinimo se i shvatimo da je opće dobro i dobro radi dobra samoga naš cilj, te dobrobit svih građana.
Ne dopustimo da nas zaglupljuju i dijele, i truju kako bi nad nama lakše vladali ili nas kao dosada pljačkali.
Ujedinjeni možemo sve, možemo pokrenuti promjene na bolje,
Ako promjena neće stići dekretom vladajućih, već činom ujedinjenja svih građana,
Te će se pokrenuti nezaustavljivi proces ozdravljenja društva i stvaranja boljeg života za sve građane.
Možda ovo zvuči naivno i idealistički i kao nemoguća misija.
Pođimo od sebe samih, kao što i ja polazim od sebe. Mijenjajmo sebe nabolje, teško je ali ne i nemoguće.
Izađimo iz svojih sigurnih čahura, oko nas su naši sugrađani, a ne takmaci i neprijatelji, prevladajmo otuđenje, pokrenimo se i učinimo nešto.
To dugujemo sebi samima i našoj djeci, te boljoj budućnosti nas i naše djece.
Učinimo to jer možemo, hoćemo, znamo kako i zaslužujemo živjeti bolje.

Pozdrav
Mirtaflora

Advertisements

About Mirtaflora

Rođena 14.03.1961. u Rijeci.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s